10 jaar ArtBorne-projecten: 2009 -2018
Afbeelding banier vGtO 'Though Poppies Grow' (2012)

Ze behoren langzamerhand tot vaste onderdelen van de Airborne Wandeltocht; de kunstwerken die de Renkumse stichting Scarabee onder de titel ArtBorne laat uitvoeren langs de wandelroute. Met deze ‘monumenten voor één dag’ wil Scarabee het herdenken van de Tweede Wereldoorlog en het beleven van de herwonnen vrijheid nieuwe impulsen geven en kunst voor een breed en groot publiek presenteren. Daarbij is de actieve wisselwerking tussen kunstproject en wandelaars een belangrijk uitgangspunt. Ieder jaar organiseert Scarabee twee nieuwe projecten. Dit jaar voor de tiende keer.
In de Raadsgalerij van het gemeentehuis in Oosterbeek geeft de stichting daarom een overzicht van tien jaar ArtBorne-projecten. Op de expositie zijn foto’s te zien van de projecten van de afgelopen negen jaar en de reacties van het publiek daarop. Daarnaast wordt een aantal voorwerpen getoond dat de presentatie van deze ‘monumenten voor één dag’ heeft overleefd. Tijdens de tocht van 1 september 2018 zijn er opnieuw twee projecten te zien, ditmaal op de Hoge Oorsprong en landgoed De Duno. De expositie wordt na de wandeltocht uitgebreid met foto;s van deze twee nieuwe projecten.
De expositie is te zien tijdens de openingsuren van het gemeentehuis. Toegang via de receptie.

Beeldende kunst
Expositie
Wanneer
t/m ma 1 okt. | 00:00 - 00:00 uur

openingstijden: zie de site van de betreffende locatie

Waar
Raadsgalerij Gemeentehuis Oosterbeek
Generaal Urquhartlaan 4
6861 GG
Oosterbeek
Bekijk op de kaart
Door
Scarabee, stichting voor kunst en landschap
Gerelateerde agenda items
september
t/m 31 dec.
Tentoonstelling Het Netwerk
Tentoonstelling Het Netwerk

De nieuwe tentoonstelling Het Netwerk geeft een nieuwe kijk op de verzetsactiviteiten die rondom de Slag om Arnhem plaatsvonden.

Airborne Museum Hartenstein
 • Expositie
t/m 1 okt.
Tentoonstelling For Valour
Tentoonstelling For Valour

'For Valour' presenteert de hoogste Britse militaire onderscheidingen die naar aanleiding van Slag om Arnhem zijn uitgereikt voor het eerst gezamenlijk.

Airborne Museum Hartenstein
 • Expositie
t/m 31 okt.
Foto Ton Toemen
Erik Odijk in Kasteel Doorwerth

Erik Odijk is bekend geworden door zijn landschapstekeningen. Voor het project Een Zacht Geruis heeft hij in kasteel Doorwerth een muurtekening gemaakt.

Kasteel Doorwerth
 • Beeldende kunst
t/m 31 okt.
KunstExpo II

Drie kunstenaars tonen hun werk in de tuin. Op de opening vertellen de kunstenaars over hun werk en is er een muzikale omlijsting.

Tuin de Lage Oorsprong
 • Beeldende kunst
t/m 1 okt.
Bob Mollema in Filmhuis Oosterbeek
Illustraties en ontwerpen van Bob Mollema

‘Ranzige’ en ‘delicate’ illustraties van Bob Mollema in Filmhuis Oosterbeek. Van 'maatschappelijke ongelijkheid tot onbeschaamd bloot in vreemde posities'.

Filmhuis Oosterbeek
 • Beeldende kunst
 • Expositie
t/m 3 nov.
poster
Expositie: Bram Groeneveld en Frans Klerkx

‘De Taal van stenen’. Tekeningen en schilderijen van Artez-student Bram Groeneveld. 'Een groot kind, veilig en warm reizend in een oneindige ijskoude wereld.'

Cultuur- & Ontmoetingscentrum Kreek
 • Beeldende kunst
 • Expositie
t/m 27 okt.
Bard Sloven in de expositie 'Kunstenaar en Cursisten' in De Klipper
Kunstenaar en cursisten: Bard Sloven

Bard Sloven (1978, Ouderkerk aan de Amstel) is de negende kunstenaar op rij in de serie ‘Kunstenaar en Cursisten’ in de bibliotheek De Klipper in Oosterbeek.

de Bibliotheek Oosterbeek / De Klipper
 • Beeldende kunst
 • Expositie