Atelier Marius van Beek
Atelier Marius van Beek

Het atelier van de beeldhouwer Marius van Beek (1921-2003) wordt beheerd door de stichting Marius van Beek. Dit is een klassiek beeldhouwersatelier waar hij van 1958 tot 2003 in werkte en dat nog in de originele staat is. Compleet met werkbank, gereedschap, een collectie beelden in klei, gips, was en vele steensoorten. Van Marius staan zo'n 90 beelden in Nederlandse provincies, waarvan vele ontwerpen en foto's in het atelier staan, zoals het bekende beeld in Nijmegen van Jan van Hoof, de 'Vaandeldrager'.
Sinds 2008 bezoeken leerlingen van basisscholen in de gemeente Renkum het atelier in het voorjaar In het kader van het Cultuurmenu. Deze educatieve workshop omvat een demonstratie in was gieten, een beeld maken in zwarte was en klei en een rondleiding langs beelden van Marius in Oosterbeek, 'De Muzen' en 'De Vredesengel'.
In 2018 wordt het atelier tussen 20 maart en 6 juni wekelijks in de ochtenden bezocht door leerlingen van groep 5/6.
Het atelier is voor overige groepen op afspraak te bezoeken.

Beeldende kunst
Expositie
Wanneer
za 2 jun. t/m zo 3 jun. | 10:30 - 17:30 uur
za 2 jun. t/m zo 3 jun. | 10:30 - 17:30 uur
za 2 jun. t/m zo 3 jun. | 10:30 - 17:30 uur

Exposite en rondleiding 2 en 3 juni tijdens de Kunstroute, zie ook Stichting Kunst in de zes dorpen.

Om het atelier te bezoeken met groepen voor een workshop een beeldje te maken in klei of zwarte was en/of een rondleiding langs de beelden in Oosterbeek, graag contact opnemen met Sandra van Beek.

Waar

Het atelier is op afspraak te bezoeken.

Door
Atelier Marius van Beek
Gerelateerde agenda items