Bezichtiging Oude Kerk tijdens de Airborne Wandeltocht
Oude Kerk en Airborne-wandeltocht

Tijdens de 73ste Airborne-wandeltocht op zaterdag 7 september a.s. is de Oude Kerk geopend voor rondleiding en bezichtiging.

De Oude Kerk aan de Benedendorpsweg 134 in Oosterbeek is een ruim 1000 jaar oude vroeg Romaanse zaalkerk, gebouwd door monniken die in de 10de eeuw uit Duitsland de Rijn afvoeren met de opdracht een kerk te bouwen. Door de eeuwen heen heeft de kerk veel veranderingen ondergaan met natuurlijk de verwoesting in september 1944 als dieptepunt. De restauratie na de oorlog, toen geld en bouwmaterialen nog schaars waren, heeft een prachtige sobere zaalkerk (10de eeuw) met koor (12de eeuw) en toren (14de eeuw) opgeleverd.

Er zijn gidsen aanwezig die veel te vertellen hebben en graag in de consistoriekamer korte films laten zien over de bijzondere geschiedenis van de kerk.
De Stichting Vrienden van de Oude Kerk Oosterbeek zorgt dat uw vrijwillige bijdrage ten goede komt van de instandhouding van de historische, religieuze, sociale en culturele waarde van de Oude Kerk voor Oosterbeek.

Expositie
Wanneer
za 7 sep. — 11:00 tot 17:00
Waar
Door
Activiteiten in de kerken in Oosterbeek