Concert Kamerkoor Muzimare bij 75 jaar Market Garden
Kamerkoor Muzimare

In de periode waarin we herdenken dat 75 jaar geleden operatie Market Garden plaatsvond in ons land, geeft Kamerkoor Muzimare uit Grave een concert in de Sint Bernulphuskerk in Oosterbeek. U kunt aanwezig zijn bij dit concert op zondag 22 september 2019 om 15.00 uur.

Het koor zingt liederen waarbij in teksten en muziek van uiteenlopende dichters en componisten een verhaal wordt verteld over oorlog en vrede. Een verhaal waarin, zonder te willen oordelen of veroordelen, stilgestaan wordt bij leed dat is geleden en bij de bevrijding en het begin van vrede voor ons land.
Een verhaal dus over duisternis en licht, over wanhoop en hoop, over verleden, heden en toekomst. En een concert voor mensen die de oorlog hebben meegemaakt en voor alle generaties daarna, voor mensen die bevrijd zijn, die hopen ooit bevrijd te worden en voor bevrijders. In dit Herdenkingsconcert zingt Muzimare nu eens vol stille inkeer dan weer in alle uitbundigheid en altijd vol diep respect en grote dankbaarheid.

Kamerkoor Muzimare zingt zowel religieuze als profane muziek uit verschillende stijlperiodes. De hoofdmoot wordt gevormd door hedendaagse componisten. De uitgevoerde muziek is van een stevig niveau en regelmatig brengt het koor gezangen ten gehore die nog niet zo bekend zijn. De instrumentale begeleiding is in handen van Tommy van Doorn, titulair organist en beiaardier van de Sint-Petrusbasiliek in Boxtel. Het geheel staat onder leiding van professioneel dirigent Sophia Brink.

De entree voor dit concert en het bijbehorende tekstboekje zijn gratis, zodat het verhaal dat wordt uitgezongen voor iedereen toegankelijk en bereikbaar is. Uw bijdrage in de gemaakte kosten na afloop van het concert wordt zeer op prijs gesteld.

Muziek
Wanneer
zo 22 sep. — 15:00 tot 16:30
Waar
Door
Activiteiten in de kerken in Oosterbeek
Gerelateerde agenda items