3
Concert: LUX door Cappella ad Fluvium
Cappella ad Fluvium

Een thema dat veel componisten geïnspireerd heeft tot prachtige muziek, zowel in vroegere als hedendaagse tijd. Zaterdagavond 3 maart vindt het concert plaats om 20:15 uur in de Bernulphuskerk, Utrechtseweg 129, te Oosterbeek. Op zondag 4 maart is het concert om 15:30 uur in de Sint-Bartholomaeuskerk, Kerkberg 1 te Beek bij Nijmegen.

LUX
In de periode tussen kerst en Pasen zijn de dagen nog kort. Licht kan nieuw zijn, verwachtingen scheppen en hoop geven. Licht kan ook weer verduisterd worden, al schijnt de zon. Dat kan verlangens oproepen naar verlichting van het bestaan. Of meer nog, van uitzien naar eeuwig licht. Menselijke ervaringen door de eeuwen heen die componisten van alle tijden hebben geïnspireerd tot muzikale uitingen.

Programma
Dit nieuwe programma van Cappella ad Fluvium bestaat uit prachtige muziek van de Engelse componisten Tallis, Whitacre, Taverner, Sheppard, Williams en White. Geestelijke en wereldlijke teksten wisselen elkaar af. Oud, romantisch, modern: LUX is van alle tijden.

Entree
De entreeprijs bedraagt € 17. Kaarten in de voorverkoop (via www.adfluvium.nl) kosten €14. De prijs voor CJP/studenten bedraagt € 8.

Over het koor
Cappella ad Fluvium is een projectkoor voor vergevorderde amateurzangers uit de wijde omgeving van Arnhem. Het koor heeft zich gespecialiseerd in werken uit de Renaissance en Barok en voert zowel geestelijke als wereldlijke muziek uit. Het koor is steeds op zoek naar nieuwe muzikale uitdagingen. Om invulling te kunnen geven aan het hoge ambitieniveau wordt regelmatig samengewerkt met professionele solisten en musici.

Over de dirigent
Peter-Paul van Beekum dirigeert meerdere kamerkoren in Nederland. Naast zijn werkzaamheden als dirigent is hij als zanger verbonden aan diverse professionele koren waaronder Cappella Amsterdam en Bachkoor Holland.

Muziek
Wanneer
za 3 mrt. — 20:15 tot 22:00
Waar
Door
Activiteiten in de kerken in Oosterbeek
Gerelateerde agenda items