Concert X–tet in de Oude Kerk te Oosterbeek
De zangers van X-tet

Dit optreden in de Oude Kerk wordt het eerste echte concert. De gelegenheid om een publiek te laten delen in vijfhonderd jaar muziekgeschiedenis in een duizend jaar oude kerk vindt X-tet heel bijzonder. De groep hoopt de toehoorders mee te kunnen nemen in de sfeer van het gevarieerde repertoire, dat in drie blokken zal worden gepresenteerd.
Tijdens het concert hopen zeven zangers mee te doen: Nicoline Uwland, Marianne van Liemt, Josée Westrik, Hanneke Maassen, Hester Hasper, Leo Butter en Louis Praamsma.
Alle leden van ons gezelschap zijn verbonden aan één van de kerken in Gelderland, vanwege de link met deze traditie zullen we dan ook starten met de ingetogen sfeer van twee liederen uit het Liedboek voor de Kerken, gevolgd door een drietal religieuze stukken.
Het programma bestaat uit a capella gezongen liederen van zowel religieuze als niet-religieuze aard. In het repertoire komen elementen voor uit de volle breedte van de muziekgeschiedenis. Het oudste lied dateert waarschijnlijk nog van vóór 1500, terwijl ‘Because’ van de Beatles stamt uit 1969.
Na het religieuze blok zullen we een aantal Engelstalige liederen ten gehore brengen. Als zanggroep zingen we graag en veel Engelstalige muziek: een onuitputtelijke bron van prachtig klassiek en modern repertoire. Maar we willen ook de andere Europese landen niet vergeten – vandaar een derde blok, met Duits, Frans, Spaans en Italiaans werk.

Muziek
Wanneer
zo 1 sep. — 17:00 tot 18:00
Waar
Door
Activiteiten in de kerken in Oosterbeek
Gerelateerde agenda items