Is de burger er voor de overheid of andersom? - de ombudsman
Nationale ombudsman

De overheid is er voor de burger. En niet andersom. Toch lijkt dat in de praktijk niet altijd het geval. Iedereen moet zaken kunnen doen met de overheid. De overheid is hierbij aan zet. Burgers hebben tenslotte geen keuze. Je kunt maar bij één overheid terecht. En daarom is het uitgangspunt van de Nationale Ombudsman: stel burgers centraal. Juist ook als het gaat om digitalisering van je dienstverlening.
Wat is de rol van de Nationale ombudsman in deze? Wat zijn zijn bevoegdheden en wat kan hij doen als een burger tussen de wal en het schip van overheden vermorzeld dreigt te worden? Reinier van Zutphen, opgegroeid in Oosterbeek, geeft zijn visie weer en neemt ons op een levendige wijze mee in de wereld van de Nationale ombudsman. Meer info: www.nationaleombudsman.nl

Reinier van Zutphen is sinds 1 april 2015 de Nationale Ombudsman van Nederland.
Van Zutphen studeerde Nederlands recht aan de Erasmus Universiteit en bekleedde diverse (internationale) functies in de rechterlijke macht. Hij was onder meer vicepresident en sectorvoorzitter van de Rechtbank Utrecht en senior raadsheer en voorzitter van het gerechtsbestuur van het College van Beroep voor het bedrijfsleven.

Informatie: Jan Tijssen, jan_tijssen@hotmail.com

Lezing
Wanneer
zo 27 jan. — 16:00 tot 17:30
Waar
Door
Activiteiten in de kerken in Oosterbeek
Gerelateerde agenda items