De Groene Serie: Ensemble Rei
ensemble rei

De groene serie bestaat uit een reeks uitzonderlijke concerten van professionele musici.

Rei is een Grieks woord uit een gezegde van een oud-Grieks geleerde, Herakleitus. Hij was de eerste die doorzag dat in de kern der dingen beweging en geen vaste materie zit. Zijn uitspraak was: "Ta panta re”. Wat wil zeggen: alles stroomt.
We leven in een wereld die dit nu meer dan ooit waarmaakt. Alles verandert voortdurend en steeds sneller. Zo ambieert dit ensemble zeer flexibele combinaties van strijkers in kamermuziek-formaties te presenteren. Van duet tot nonet en van Barok tot Rock!
Een andere drijfveer van dit ensemble is om zo veel mogelijk nationaliteiten bij elkaar te brengen. Ons idee is dat muziek de mensen samenbrengt en als een universele taal tussen de verschillende talen en culturen, bruggen slaat. In een tijd van terugkerende polarisatie op allerlei fronten, vinden wij dat er een voorbeeld uit de kunst en de muziek moet komen, die ons, allemaal zo verschillend, tot verzoening brengt.
Bij een mooi muziekstuk hoort een mooi verhaal. Dat wordt door een van de meespelende musici verteld voordat een stuk gespeeld wordt. Het kan met de componist te maken hebben, of een legendarische uitvoering of een ervaring van de musicus zelf. Het blijft in ieder geval verrassend inspirerend! Door de kleine setting en intieme sfeer is er geen afstand meer tussen de musici en het publiek. Ze ervaren het concert gezamenlijk als een unieke Reis.
Ensemble Rei speelt graag muziek van uiteenlopende genres. Naast originele composities worden veel arrangementen voor het eerst voor deze combinatie gemaakt en gespeeld. Ook de interdisciplinaire interactie met andere kunsten vinden we zeer boeiend. Beeldende kunst, dans en video-art kan ons muziekmaken verrijken.

Muziek
Wanneer
zo 5 mei — 15:00 tot 17:00
Waar
Door
Tuin de Lage Oorsprong
Gerelateerde agenda items