t/m 16 mrt.
De Hes in Oosterbeek, kunstenaars die werken op Arnhems Buiten
De Scarabeevlag wappert fier ter ere van de exposerende kunstenaars

Het bedrijvenpark op de grens van Arnhem en Renkum staat na een faillissement grotendeels leeg. Atelierstichting SLAK beheert hier een aantal leegstaande panden en verhuurt deze als tijdelijke ateliers aan kunstenaars en ontwerpers. Sinds 2017 heeft SLAK ook een aantal gebouwen in beheer op De Hes, een deel van Arnhems Buiten dat grotendeels op Renkums grondgebied ligt. Inmiddels zijn hier zo’n zestig kunstenaars neergestreken. Ook Scarabee kreeg op De Hes een grote ruimte ter beschikking: H29, de oude Kema-drukkerij. Van daaruit onderneemt zij haar activiteiten, zoals exposities in de Raadsgalerij, De Klipper en Filmhuis Oosterbeek. Ook worden er activiteiten in het pand zelf gehouden.
Door deze nieuwe atelierruimtes, waarvan het aantal de komende tijd verder zal groeien, heeft de 'kunstenaarsgemeente Renkum' er ineens een groot aantal kunstenaars bij. In de tentoonstelling 'De Hes in Oosterbeek' stelt Scarabee een aantal van hen voor. De meesten van deze acht exposanten zijn nieuw in Renkum. Een aantal had eerder werkruimtes aan de Koningsweg in Arnhem die zij noodgedwongen weg moesten verlaten. Scarabee stelt acht van deze nieuwe kunstenaars voor:
Ellen Boersma, Roelinde Boot, Sylvia Evers, Bart Nijboer, Jacqueline Overberg, Marry Overtoom, Rob Sweere en Bart Verburg.
De expositie is tijdens kantoortijden te zien via de receptie. Maar iedere donderdag van 11- 16 uur suppoosten kunstenaars en mensen van Scarabee: dan staan de bordes deuren wijd open!

Beeldende kunst
Expositie
Wanneer
t/m vr 16 mrt. | 09:00 - 17:00 uur

openingstijden: zie de site van de betreffende locatie

Waar
Raadsgalerij Gemeentehuis Oosterbeek
Generaal Urquhartlaan 4
6861 GG
Oosterbeek
Bekijk op de kaart
Door
Scarabee, stichting voor kunst en landschap
Gerelateerde agenda items