De rol van media bij complotdenken en radicalisering
complot

HELAAS IVM CORONA UITGESTELD TOT VOLGEND SEIZOEN
De coronacrisis heeft in de maatschappij een verscheidenheid aan reacties opgeroepen. En reacties die soms ook extremer zijn dan je je eerst kon voorstellen. Niet vreemd, want een pandemie hebben we op deze manier nog niet eerder meegemaakt. Maar waar komen die reacties nu vandaan? De (sociale) media spelen daar natuurlijk een niet te onderschatten rol in. Maar hoe werkt dat dan precies? Maakt het wat uit wie welk medium gebruikt? Welke patronen zijn daarin te zien? Welke groepen laten zich daarin meer of minder beïnvloeden?
Is het inderdaad zo, dat (sociale) media zorgen voor toenemende polarisatie en misschien wel radicalisering? En hoe moet de politiek met fake news omgaan zonder de persvrijheid aan te tasten?
Dit soort vragen is het onderzoeksveld van Judith Möller, universitair docent Politieke Communicatie en Journalistiek (UvA). In haar onderzoek richt zij zich op de impact van sociale en digitale media op de democratie, en in het bijzonder de rol van algoritmes en kunstmatige intelligentie. Zij zet zich regelmatig in om haar onderzoek voor een breed publiek toegankelijk te maken.

LET OP:
U dient zich aan te melden via ons theemetthemaoosterbeek@gmail.com. U krijgt altijd bericht. Wij volgen de coronaregels van de plaatsen waar we verblijven.
Voor thee en koffie bent u welkom vanaf een half uur voor aanvangstijd.
Wij vragen een vrijwillige bijdrage om uit de kosten te komen.

Lezing
Wanneer
zo 23 jan. — 16:00 tot 17:30
Prijs
Waar
Door
Activiteiten in de kerken in Oosterbeek