28
Een avond over liturgie en zingen met Sytze de Vries
Sytze de Vries

Wat doen we als we liturgie vieren? En waarom is zingen daarbij zo belangrijk? Op uitnodiging van de Protestantse Gemeente Oosterbeek en de remonstrantse gemeente komt de bekende predikant en lieddichter Sytze de Vries daar op woensdag 28 februari 2018 in Oosterbeek over spreken.
Sytze de Vries, die theologie studeerde in Groningen, werkte als predikant in Peize, Purmerend en in de Oude Kerk in Amsterdam. Hij begon als jonge predikant liederen te schrijven. Ook presenteerde hij voor de NCRV-radio ‘Het lied van de week’. Hij publiceerde de liedbundels Tegen het donker, Jij, mij adem, Het liefste lied van overzee en Het lied op andere lippen. In het nieuwe Liedboek uit 2013 zijn maar liefst meer dan honderd liedteksten van zijn hand opgenomen. Zowel in de Vredebergkerk als in de remonstrantse kerk worden zij vaak en graag gezongen.
Sytze de Vries komt onder de titel ‘Zo lang wij adem halen’ op 28 februari spreken over het lied in de liturgie. Wij zullen ook enkele liederen samen zingen. Daarbij zal Govert de Kleer ons aan de vleugel begeleiden.
De avond begint om 20 uur en vindt plaats in de remonstrantse kerk. De entree is vrij. De avond wordt aangeboden door de beide gemeenten samen.

Lezing
Muziek
Wanneer
wo 28 feb. — 20:00 tot 22:00
Waar
Door
Activiteiten in de kerken in Oosterbeek
Gerelateerde agenda items
maart
2
Stichting Chef
Jaap van Duuren over Stichting Chef

Na een carrière van veertig jaar in het Nederlandse onderwijs zet Van Duuren uit Oosterbeek zich met Stichting Chef in voor beter onderwijs in Afrika en Azië.

Remonstrantse Kerk
 • Lezing
3
ABBA Tribute

ABBA Tribute komt met een avondvullende show naar Doorwerth.

Fletcher Hotel
 • Muziek
3 17 31 14 28 12 26
logo
Jamsessie/Open podium

Een jamsessie voor amateurs, professionals en gevorderde muzikanten. Luisteraars zijn ook van harte welkom!

Cultuur- & Ontmoetingscentrum Kreek
 • Muziek
 • Workshop
3
Cappella ad Fluvium
Concert: LUX door Cappella ad Fluvium

Op 3 en 4 maart geeft projectkoor Cappella ad Fluvium onder leiding van Peter-Paul van Beekum twee concerten in het teken van licht in al haar facetten: LUX.

R.K. St. Bernulphuskerk
 • Muziek
6 3 1
logo
Kunstkoepelavond in Kreek

De eerste dinsdag van de maand wordt er traditioneel een Kunstkoepelavond gehouden. Over het algemeen zijn deze avonden goed bezocht en gezellig.

Cultuur- & Ontmoetingscentrum Kreek
 • Beeldende kunst
 • Lezing
13 10 8
logo
Filosofisch café

Het publiek is welkom vanaf 19:30. Het programma begint om 20.00 uur en eindigt rond 22.00 uur, daarna is de bar nog open. Entree is € 4,-.

Cultuur- & Ontmoetingscentrum Kreek
 • Lezing
 • Workshop
17
Boekenweek: lezing en wandeling 'Natuurlijk Oosterbeek'
Lezing en wandeling 'Natuurlijk Oosterbeek'

Lezing over en wandeling door de prachtige natuur in en om Oosterbeek door schrijfster, cultuurhistorica en natuurgids Ingrid Maan

de Bibliotheek Oosterbeek / De Klipper
 • Lezing
20 20 17 15
logo
Poëzieavond: Het Park Binnen

Het korte verhaal staat centraal in het Poëziecafé in Kreek met Lucy Kortram, Beatrijs van den Bos en Jeroen Hendriksen op 20 februari vanaf 20 uur.

Cultuur- & Ontmoetingscentrum Kreek
 • Literatuur
 • Muziek