Een duurzaam voedselsysteem: kan dat?
Ommuurde tuin

De landbouw is vaak negatief in het nieuws omdat het een negatieve invloed heeft op biodiversiteit, het landschap aantast en te veel stikstof uitstoot. Verduurzamingsplannen roepen weerstand op bij veel boeren. Er zijn echter inspirerende voorbeelden van nieuwe vormen van landbouw die bijdragen aan biodiversiteit en een gezonde leefomgeving. Voorbeelden hier in de buurt zijn de Ommuurde Tuin in Wageningen en zorgboerderij Hoeve Klein Mariëndaal in Arnhem. Daar wordt op een andere manier voedsel geteeld, er is grote betrokkenheid van inwoners en het is een plek voor kwetsbare mensen.
Dragen deze voorbeelden ook bij aan een ander meer duurzaam voedselsysteem en een gezondere meer inclusieve samenleving en hoe kunnen inwoners en gemeenten hen ondersteunen?
Verschillende onderzoeksprojecten richten zich op de transitie naar een duurzame landbouw en een duurzaam voedselsysteem. Met onderzoeker Jan Hassink gaan we daarover vanmiddag in gesprek.
Oosterbeker Jan Hassink is onderzoeker bij Wageningen Research en mede oprichter van Hoeve Klein Mariendaal.

LET OP:
U dient zich aan te melden via ons theemetthemaoosterbeek@gmail.com. U krijgt altijd bericht. Wij volgen de coronaregels van de plaatsen waar we verblijven.
Voor thee en koffie bent u welkom vanaf een half uur voor aanvangstijd.
Wij vragen een vrijwillige bijdrage om uit de kosten te komen.

Lezing
Wanneer
zo 24 apr. — 16:00 tot 17:30
Prijs
Waar
Door
Activiteiten in de kerken in Oosterbeek