Engelse barokmuziek door het Zutphens Barok Ensemble
Engelse barokmuziek

Engeland, nu zo vaak in het nieuws vanwege de Brexit, had in de barokperiode een gunstig vestigingsklimaat voor musici van het continent.
Tijdens de ‘Restoration’, die in 1660 volgde na het puriteinse bewind van Oliver Cromwell, ontstond er volop ruimte voor muziek en theater. Dit betekende niet alleen een boost voor de Engelse muzikale identiteit, maar ook import van Franse en vooral Italiaanse muzikale vormen door musici van het continent die in Engeland een goede sandwich konden verdienen.
De heritage aan Engelse barok muziek vatten wij kort samen in een concert met zowel Music for the millions als Music for the happy few: enkele van Henry Purcell’s grootste hits, met medewerking van sopraan Kathelijne Mutsaarts, evergreens van George Frideric Handel en William Boyce, maar ook een concertje van ene Robert Woodcock. Een muzikale Brexit? Wat ons betreft: no way!

Het Zutphens Barok Ensemble staat onder leiding van Elin Eriksson
Er zijn ook uitvoeringen op za 26 mei om 20 uur in de San Salvatorkerk in Oeffelt en op zo 3 juni om 15 uur in de St. Elisabethkapel te Zutphen
www.zutphensbarokensemble.nl
Vrijwillige bijdrage na het concert

Muziek
Wanneer
zo 27 mei — 15:30 tot 17:30
Waar
Door
Activiteiten in de kerken in Oosterbeek
Gerelateerde agenda items