Ensemble Schönbrunn ‘De weg van Bach naar Mozart’
Ensemble Schönbrunn  foto's van l. naar r.: Yat Ho Tsang, Maarten Root, Maarten Root

Het concert van de St. Kamermuziek Oosterbeek op donderdag 7 november a.s. in de Vredebergkerk zal verzorgd worden door Ensemble Schönbrunn. Het ensemble bestaat uit Marten Root-traverso, Menno van Delft-klavecimbel, en Viola de Hoog- cello.
Het ensemble begon in 1987 met de Fluitkwartetten van Mozart en in 1990 met de eerste cd-opname, Mozart…Wenen…Schönbrunn…vandaar de naam.
Sindsdien is deze muzikale vriendengroep rond fluitist Marten Root altijd op zoek naar nieuw onbekend repertoire of naar nieuwe invalshoeken bij het spelen van bekend repertoire. Schönbrunn voerde op uitnodiging Bach’s Musikalisches Opfer uit op Paleis Noordeinde voor de koninklijke familie, het concert werd rechtstreeks uitgezonden door de NOS-televisie.
Schönbrunn ontdekte onbekend repertoire uit de tijd van Mozart en Beethoven en bracht vervolgens de cd-reeks 'Out of the shadow of the masters' uit met werken van o.a. Graf, Reicha, Nisle en Ries.
Schönbrunn was het eerste ensemble dat tijdens het Utrechtse Festival Oude Muziek Debussy presenteerde op tijdeigen instrumenten. Maar ook bij concerten en opnames met werken van Bach, Mozart en Haydn worden nieuwe invalshoeken aangeboord, zoals instrumenten, toonhoogte, stemmingen en opstellingen.
Het repertoire strekt zich uit van Frescobaldi tot Debussy en wordt altijd op tijdeigen instrumenten uitgevoerd.
De grootte van het ensemble varieert afhankelijk van het repertoire van trio tot nonet.
Programma:’ De weg van Bach naar Mozart; Empfindsamer Stil - Galanter Stil’.
Deze stijl, letterlijk vertaald: 'gevoelig en elegant', vormde de muzikale brug tussen J.S. Bach en de eerste Weense School van Haydn en Mozart.

Muziek
Wanneer
do 7 nov. — 20:00 tot 22:15
Waar
Door
Activiteiten in de kerken in Oosterbeek
Gerelateerde agenda items