Expositie “De hoogste tijd!” van Jerome Symons
poster

Jerome Symons woont en werkt in Arnhems Buiten, het voormalige KEMA-terrein, net buiten Oosterbeek. Hij heeft een groot aantal beelden gemaakt voor de publieke ruimte in binnen- en buitenland. Symons maakt sculpturen, installaties en videowerk. Ook publiceert hij regelmatig over kunst. Hij is geboren in 1949 in Nijmegen en volgde de Rietveld Academie.

In Arnhem staan monumentale werken van zijn hand aan de zuidkant van de John Frostbrug en aan de Visserslaan in Malburgen-Oost. In het Openluchtmuseum staat zijn monument voor de evacuatie van Arnhem in 1944, zijn allereerste opdracht (1984). Ook voor tal van andere steden heeft hij beelden gemaakt, zoals het mensenrechtenmonument in Zaanstad, het vredesmonument in Bergen op Zoom, een beeldengroep bij het theater in Den Helder en een groot werk bij het gemeentehuis in Den Burg op Texel.

Als beeldhouwer heeft hij zich toegelegd op sculptuur voor de openbare ruimte. Daarover zegt hij: “Werken in en voor de openbare ruimte is voor mij vooral een daad van vriendschap”. Hij voegt de daad bij het woord met verschillende materialen als steen, staal, brons en aluminium; vaak in combinatie. De karakteristieken van de omgeving zijn vaak aanleiding voor het beeld waarin uiteindelijk vele lagen van betekenis samenkomen.

Als kritisch denker neemt hij met regelmaat deel aan het debat rond kunst en cultuur.
Jerome Symons werkt de laatste jaren vooral in het buitenland; aan projecten, opdrachten en als deelnemer aan internationale sculptuursymposia. Hij maakte sculpturen in o.a. Libanon, Dubai, Zuid-Korea, Brazilië en Mexico. Dit jaar werkte hij in China en in Turkije, een land waarmee hij een bijzondere band heeft. Zowel in Ankara als Istanbul heeft hij meegewerkt aan grensverleggende projecten. Hij neemt dan deel als initiator en curator voor tentoonstellingsprojecten in de openbare ruimte, zoals de Ankara International Public Art Manifestation.

Lees verder op onze website.

Beeldende kunst
Expositie
Wanneer
t/m za 1 feb. | 13:00 - 17:00 uur

Openingstijden:
Dinsdag t/m zaterdag: van 13:00 tot 17:00 uur
Zaterdagavond: van 20:00 tot 1:00 uur
Daarnaast is Kreek te bezoeken tijdens diverse activiteiten. Bekijk de agenda op de website. Kom gezellig een keer langs voor een drankje, een praatje of om de expositie te bekijken!

Prijs
Gratis
Waar
Cultuur- & Ontmoetingscentrum Kreek
Weverstraat 24
6862 DP
Oosterbeek
Bekijk op de kaart

Sfeervol centrum gelegen in het centrum van Oosterbeek. Parkeren dichtbij is meestal mogelijk. Bushaltes zijn dichtbij (halte Weverstraat)

Door
Cultuur- & Ontmoetingscentrum Kreek
Gerelateerde agenda items