t/m 31 mrt.
Expositie van Anke Wienk & Carel Lanters: Vormen & vertolken
zelfportret

Anke Wienk

Nog niet zo lang geleden was het feest in het cultuur- en ontmoetingscentrum Kreek met '10 Years After'. In de Weverstraat vinden inmiddels een decennium lang allerlei activiteiten plaats die mensen tot elkaar brengen.
Nu, na tien jaar verwelkomen we opnieuw een oude, getrouwe ‘Kreker’: Anke Wienk. Anke was bij de start de eerste exposant in het kersverse centrum. En bij menige KunstSoosAvond was zij van de partij. Betrokken en geïnteresseerd volgde ze het gesprek en schroomde niet om door te vragen als er iets onduidelijk was of onbelicht bleef.

Anke ziet zichzelf als een ‘vertolker in beeld’. Al heel vroeg tekende en schilderde zij vanuit een innerlijke noodzaak de dingen om haar heen. Met name figuurstudies, portretten en landschappen. Mens en natuur staan altijd centraal. Intuïtief, verwonderd en vertrouwend op de eigen notie, groeide de vaardigheid om direct naar de waarneming te werken. Zij is iemand die met hetzelfde gemak tekent en verbeeldt als waarmee een schrijver z’n woorden kiest en opschrijft. In die directheid schuilt haar kracht. Het werk van de laatste jaren lijkt nog steeds direct naar de waarneming tot stand gekomen te zijn. Toch is dit niet meer altijd zo! Want zij ontwikkelde, meestal aan de hand van een thema, gewoon uit het blote hoofd getekend, op deze wijze veel vrij werk. Daarnaast vond ze het prettig om in opdracht portretten en illustraties te maken en privélessen te geven. Zij kreeg haar opleiding op de Rietveldacademie en de Rijksacademie in Amsterdam. Voor haar is die professionele scholing alleen maar ‘bijschaving’ geweest omdat ze haar eigen weg al van jongs af aan intuïtief zelf zocht. In die zin is zij een professioneel autodidact!

In de expositie ligt het accent vooral op haar geliefde thema portret. Samen vormen die werken ook een portret van haarzelf.

Beeldende kunst
Expositie
Wanneer
t/m za 31 mrt. | 22:00 - 17:00 uur

Openingstijden:
Dinsdag t/m zaterdag: van 13:00 tot 17:00 uur
Zaterdagavond: van 20:00 tot 1:00 uur
Daarnaast is Kreek te bezoeken tijdens diverse activiteiten. Bekijk de agenda op de website. Kom gezellig een keer langs voor een drankje, een praatje of om de expositie te bekijken!

Waar
Cultuur- & Ontmoetingscentrum Kreek
Weverstraat 24
6862 DP
Oosterbeek
Bekijk op de kaart

Sfeervol centrum gelegen in het centrum van Oosterbeek. Parkeren dichtbij is meestal mogelijk. Bushaltes zijn dichtbij (Utrechtseweg)

Door
Cultuur- & Ontmoetingscentrum Kreek
Gerelateerde agenda items