Jonge talentvolle musici ‘Een avond vol sonates’
Duo Besemer en De Man foto Catrien Eggens

Elise en Laurens delen hun passie voor kamermuziek en vormen sinds 2014 een vast duo; in september a.s. vieren zij hun 5-jarig bestaan.
Op hun repertoire staan naast de grote vioolsonates ook bijzondere kleinoden uit de muziekliteratuur.
Voor dit concert staan sonates van J.S .Bach, Schubert en Franck op het programma.

Elise Besemer (Rotterdam, 1994) stond in 2016 in de finale van het Oskar Back Concours; de jury noemde haar spel: “zeer sensitief, zonder effectbejag, volstrekt eerlijk. Vorig jaar behaalde zij haar bachelorexamen met een ‘10 met onderscheiding’. Tevens ontving zij de Fock-medaille die elk jaar wordt uitgereikt voor het beste eindexamen. Momenteel volgt zij aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag haar masteropleiding.
Begin 2019 is Elise aangenomen bij het Koninklijk Concertgebouworkest.
Ze won verschillende prijzen, o.a. de jury- en publieksprijs van het Gergiev-festival (2006), een eerste prijs tijdens het Davina van Wely Vioolfestival (2011) en was genomineerd voor de Grachtenfestival Prijs 2017.
Elise volgde masterclasses bij o.a. Liza Ferschtman, Helmut Zehetmair en Vera Beths.

Laurens de Man (’s-Hertogenbosch, 1993) is een veelzijdig musicus, actief als pianist en organist, zowel solistisch als in kamermuziekverband.
Hij studeerde piano en orgel aan het Conservatorium in Amsterdam.
In 2016 slaagde hij cum laude voor zijn masterexamen orgel; in 2017 behaalde hij zijn masters piano met het predicaat ‘uitmuntend’. Sinds oktober 2017 studeert hij aan de Universität der Künste in Berlijn voor het Konzertexamen Orgel.
Laurens won diverse prijzen, o.a. de eerste prijs bij de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours in Den Haag en het Internationaler Klavierwettbewerb J.S. Bach in Würzburg. In april 2018 won hij de Sweelinck-Mullerprijs, een stipendium voor veelbelovende organisten.
Hij volgde masterclasses piano bij o.a. Willem Brons, Elisabeth Leonskaja, Abdel Rahman el Bacha en Rudolf Jansen.
In november 2017 verscheen zijn CD met klavierwerken van J.S. Bach.

Muziek
Wanneer
do 26 sep. — 20:00 tot 22:00
Waar
Door
Activiteiten in de kerken in Oosterbeek
Gerelateerde agenda items