Kamermuziek Oosterbeek - Blokfluit in de spotlights!
Lucie Horsch (foto Dana van Leeuwen), Alexandra Nepomnyashchaya (foto UlaWiznerowicz)

"Bepaald wonderbaarlijk wat ze uithaalt met een simpel houtje met wat vingergaten…pijlsnelle nootjes in ademloos makende ketens.' (de Volkskrant)

Lucie Horsch begon op 5 jarige leeftijd met blokfluitlessen. Na het winnen van een aantal belangrijke jeugdprijzen begon zij in 2011 met haar studie aan de Sweelinck Academie van het Conservatorium van Amsterdam. Inmiddels combineert ze haar studie blokfluit met een pianostudie bij Jan Wijn. Zij is een veelgevraagde soliste in binnen- en buitenland. Zij treedt op met zowel barokensembles als met moderne orkesten. Ze maakte concertreizen naar Brazilië, Canada en de VS. In het seizoen 2017-2018 maakte ze haar debuut bij het Orkest van de Achttiende Eeuw, het Residentie Orkest en het Gelders Orkest. In het seizoen 2018-2019 zal zij optreden met het Hongkong Philhrmonic Orchestra.
Zij heeft een exclusief platencontract bij het label Decca Classics.
Lucie vormt al geruime tijd een duo met de Russische klaveciniste Alexandra Nepomnyashchaya. Alexandra studeerde af aan het Nationaal Tchjaikovski Conservatorium in Moskou, waar ze klavecimbel en fortepiano studeerde. In 2010 kwam zij naar Nederland om aan het conservatorium in Amsterdam te gaan studeren. Daar behaalde zij in 2013 haar Masters bij Menno van Delft en Richard Egarr. Daarna studeerde zij tot 2015 aan de Hochschule für Musik und Theater München bij Prof. Christine Schornsheim.
De liefde voor kamermuziek bracht Alexandra en Lucie samen. Zij traden veelvuldig op en speelden o.a. in het Concertgebouw in Amsterdam .
Op het programma staan werken van Bach, Castello, Van Eyck, Cima, Telemann, Kerll, Yun en Händel.

Muziek
Wanneer
do 7 mrt. — 20:00 tot 22:00
Waar
Door
Activiteiten in de kerken in Oosterbeek
Gerelateerde agenda items
februari
19 19 16 21
logo
Poëzieavond: Het Park Binnen

Iedere derde dinsdag van de maand is er Poëziecafé in Kreek in samenwerking met Het Park Vertelt. Vanaf 20 uur. De deur is open om half acht. Met muziek!

Cultuur- & Ontmoetingscentrum Kreek
 • Literatuur
 • Muziek
21
Passie
Met passie op weg naar Pasen II. Passiemuziek en –verhalen

We luisteren drie avonden naar passiemuziek en lezen de lijdensverhalen uit de Bijbel. Het is niet noodzakelijk alle drie avonden bij te wonen.

Remonstrantse Kerk
 • Lezing
 • Muziek
23 9 23 13 27 11 25
logo
Jamsessie/Open podium in Kreek

Elke tweede en vierde zaterdag van de maand voor amateurs, professionals en gevorderde muzikanten in Kreek in Oosterbeek. Luisteraars zijn ook van harte welkom

Cultuur- & Ontmoetingscentrum Kreek
 • Muziek
 • Workshop
23
Kier van Romheen met La Zona & LEF, 23 febr, Concertzaal Oosterbeek
Kier van Romheen met La Zona & LEF

De muziek raakt je hart, de woorden je hoofd.

EventTheater Concertzaal Oosterbeek
 • Muziek
23
Dirty Daddies in Doorwerth
The Dirty Daddies in Fletcher Hotel Doorwerth-Arnhem

Niet voor niets noemt Giel Beelen ze de beste coverband van Nederland! Vlammenwerpers, CO2-kanonnen en een hoog tempo aan hits van toen en nu!

Fletcher Hotel Arnhem Doorwerth
 • Dans
 • Muziek
23
Carmina Ludens
Hart dat luistert - muziektheater door Carmina Ludens

Muziektheater over aandacht, luisteren, mededogen. Kwaliteiten die hard nodig zijn in onze wereld. Vrouwelijke én mannelijke rolmodellen passeren de revue.

R.K. St. Bernulphuskerk
 • Muziek
 • Theater
24
Concert Vocaal Ensemble EVA met Das Töne tragen können…
Concert Vocaal Ensemble EVA met 'Das Töne tragen können…'

Vocaal ensemble EVA bestaat uit zes klassiek geschoolde, jonge zangeressen. Het ensemble richt zich in het bijzonder op het zingen van a capella-muziek.

EventTheater Concertzaal Oosterbeek
 • Muziek