Kerstconcert: "Vroom & Vrolijk"
Festina Lente

Projectkoor Festina Lente neemt u vlak voor kerst mee naar de tijd van de Spaanse overheersing van de zuidelijke Nederlanden.

Typisch Nederlandse kerstliederen uit de Cantiones Natalitae, getoonzet door de Vlaming Guillelmus Messaus e.a. worden afgewisseld met swingende Spaanse Villancicos, Spaanse hofmuziek geïnspireerd op volksmuziek die rond kerst gezongen en gedanst werd.
Het statige O Magnum Mysterium van Tomás Luis de Victoria en zijn daarop gebaseerde mis krijgt als tegenhanger in dit programma het avontuurlijke en humorvolle La Bomba van Mateo Flecha el Viejo. La Bomba is een zogenaamde Ensalada. Letterlijk als een soort salade worden allerlei ingrediënten uit toen populaire volksmuziek-wijsjes gemixt met Latijnse teksten. Het geheel vormt een spannend kerstverhaal waar het temperament vanaf spat. Een drietal werken van de Spanjaard Cristóbal de Morales maakt dit vrome en vrolijke concert compleet.

De zangers en dirigent van Festina Lente, ondersteund door vier fantastische musici op authentieke instrumenten, verheugen zich erop om zich samen met u onder te dompelen in de kerstsfeer van de Spaanse Nederlanden uit de 16e eeuw. Feliz Navidad!

Muziek
Wanneer
zo 22 dec. — 15:00 tot 16:30 Tickets
Prijs
in de voorverkoop
17,00
aan de kerk
20,00
studenten/CJP
12,50
Waar
Door
Activiteiten in de kerken in Oosterbeek
Gerelateerde agenda items