Kunstenaar en Cursisten #12: Anjeliek Blaauw
Anjeliek Blaauw an het werk in haar atelier

Anjeliek Blaauw studeerde ruimtelijke vormgeving aan de kunstacademie in Kampen en haalde daar ook haar eerste graad lesbevoegdheid. Ze combineert het lesgeven met het kunstenaarschap en maakt beelden en schilderijen.
In haar recente ruimtelijke werk is ze op zoek naar transparante materialen. De beelden hebben een geheimzinnige gelaagdheid en zijn intiem. De kijker wordt naar binnen getrokken. De schilderijen maakt ze op transparante perspexplaten, vaak beschildert ze deze aan beide kanten. Door de transparante manier van schilderen licht een diffuse wereld op. Op de tentoonstelling laat Blaauw haar werk zien tussen dat van haar cursisten.

Sinds 2002 geeft Blaauw beeldhouw/boetseerlessen bij de KWA aan de Kemperbergerweg in Schaarsbergen. De KWA is een vereniging van vrijetijdskunstenaars die onder begeleiding van een tiental vakdocenten hun artistieke talenten ontplooien. Iedereen, zowel de beginnende als de gevorderde leden, volgt daarbij zijn of haar eigen belangstelling en tempo.
Bij de beeldhouw/boetseerlessen wordt er vrij gewerkt. Anjeliek Blaauw begeleidt de cursisten individueel en deze beslissen zelf met welk materiaal ze aan de gang gaan en wat ze gaan maken. Blaauw kan haar cursisten daarbij op weg helpen door samen te brainstormen over de verschillende mogelijkheden.

Beeldende kunst
Expositie
Wanneer
t/m vr 15 mrt. | 00:00 - 00:00 uur

openingstijden: zie de site van de betreffende locatie

Waar
de Bibliotheek Oosterbeek / De Klipper
Generaal Urquhartlaan 1
6861GE
Oosterbeek
Bekijk op de kaart
Door
Scarabee, stichting voor kunst en landschap
Gerelateerde agenda items