Kunstenaar en Cursisten #14: Ingrid van Aert
Ingrid van Aert geeft cursussen waarin je gewone dingen anders gaat zien

Ingrid van Aert (1967) volgde haar opleiding van 1980 tot 1985 aan de vrije afdeling van de Hoge School voor de Kunsten Arnhem, nu ArtEZ. Zij maakt tekeningen en schilderijen waarin zij gewone dingen een andere betekenis geeft, zoals de alledaagsheid van een talkshow: we luisteren naar mensen die betekenissen geven aan onze werkelijkheid die we vaak ongemerkt overnemen. Zij nodigt uit om door een vertaalslag in verf op een andere manier naar de gewone dagelijkse dingen te kijken.

In haar lessen brengt zij mensen naar gebieden die zij nog niet kennen. Zij zet hen aan om in hun eigen onderzoek te duiken. Steeds formuleert zij nieuwe opdrachten die in verschillende materialen uitgewerkt kunnen worden. Centraal in al haar lessen staat het ‘leren kijken’. Haar belangrijkste quote is: ‘Mooie dingen worden niet gemaakt, die ontstaan!’

Zij is eigenaar van Hardop Kijken en traint en coacht leerkrachten in het basisonderwijs. Daarnaast ontwikkelt en verzorgt zij cultuurprojecten op scholen en geeft workshops in het Kröller Müller en museum Het Valkhof aan middelbare scholieren. In de zomermaanden geeft zij individuele tekenworkshops in Het Nationale Park De Hoge Veluwe.

Beeldende kunst
Expositie
Wanneer
t/m za 14 dec. | 00:00 - 00:00 uur

openingstijden: zie de site van de betreffende locatie

Prijs
Waar
de Bibliotheek Oosterbeek / De Klipper
Generaal Urquhartlaan 1
6861GE
Oosterbeek
Bekijk op de kaart
Door
Scarabee, stichting voor kunst en landschap
Gerelateerde agenda items