Kunstenaar en cursisten #7: Sophie Bekkering in De Klipper
Scarabee brengt in De Klipper kunstenaars voor het voetlicht die cursus geeven. Deze keer: Sophie Bekkering uit Arnhem

Sophie Bekkering is schilder en ceramist. Bomenspelen daarin een prominente rol. “De boom is een leidend motief in mijn werk. Het is een overlever, letterlijk en figuurlijk tot aan de boomgrens”, zegt ze. “Deze veerkracht en de eeuwigheidswaarde van de natuurlijke processen kunnen de soms destructieve invloed van de mens op de natuur relativeren. Dat inspireert mij en geeft mij rust, dat kan ook voor anderen gelden. In mijn werk, met een expressieve beeldtaal en krachtige toetsen, kan de beschouwer zijn geest afstemmen, en er daadkracht en energie aan ontlenen.”
Tijdens de lessen, die zij geeft in haar atelier aan de Van Oldenbarneveldtstraat in Arnhem, leren de cursisten ‘de kunst van het kijken’.
Bijzonder zijn de schilderdagen die Sophie Bekkering organiseert, dit jaar vijf keer. Samen met de deelnemers trekt ze erop uit om in de buurt van Arnhem een dag in de buitenlucht te werken. ‘Relaxte sfeer, leerzame tips en opdrachten van Sophie en een verrassend eindresultaat’, schreef een deelnemer.

Beeldende kunst
Expositie
Wanneer
t/m do 17 mei | 09:00 - 09:00 uur

openingstijden: zie de site van de betreffende locatie

Waar
Door
Scarabee, stichting voor kunst en landschap
Gerelateerde agenda items