Kunstenaar en cursisten: Bard Sloven
Bard Sloven in de expositie 'Kunstenaar en Cursisten' in De Klipper

In deze serie exposities is deze keer werk te zien van beeldend kunstenaar Bard Sloven en degenen die les bij hen volgen. Scarabee wil hierdoor aandacht vestigen op deze cursussen, maar ook op het feit dat de kunstenaars daaruit een deel van hun inkomen halen.
Door het verdwijnen van het ateliergebouw De Dennenkamp, waar veel kunstenaars hun werkruimtes ook gebruikten voor het geven van cursussen, is het geven van deze lessen minder zichtbaar geworden in Oosterbeek. Toch volgen tientallen inwoners van Renkum ze. Het geven van cursussen is daarnaast een serieuze bron van inkomsten voor veel beeldende kunstenaars.

Bard Sloven is niet alleen bekend als beeldend kunstenaar, maar is ook regelmatig op feesten en festivals in Nederland en daarbuiten actief als d.j. In zijn schilderijen onderzoekt hij het effect van licht op verschillende oppervlakken. Eerst was zijn directe omgeving, meestal zijn atelier, zijn domein. Tegenwoordig zijn vooral lichtspiegelingen op wateroppervlakken zijn onderwerp.

Anders dan dat het geval is bij de meeste kunstenaars, geeft Sloven les aan individuele leerlingen. Sommigen van hen volgen zijn lessen al vele jaren achtereen. Dat doet hij in zijn atelier bij het Oosterbeekse zwembad.
Op de tentoonstelling in De Klipper is niet alleen het werk van Bard Sloven te zien, maar ook dat van de leerlingen die les krijgen in zijn atelier. Er is ook informatie aanwezig over de cursussen zelf en de manier van lesgeven van de beeldende kunstenaar.

‘Kunstenaar en cursisten # 9: Bard Sloven’ van 7 september tot 27 oktober in De Klipper, Generaal Urquhartlaan 1, Oosterbeek.
Open: maandag t/m donderdag 9 tot 20 uur, vrijdag 9 tot 17 uur, zaterdag 10 tot 17 uur.
Op de expositie is een map in te zien met informatie over alle kunstenaars die tot nu toe aan de serie meededen en over hun cursussen.

Beeldende kunst
Expositie
Wanneer
t/m za 27 okt. | 00:00 - 00:00 uur

openingstijden: zie de site van de betreffende locatie

Waar
de Bibliotheek Oosterbeek / De Klipper
Generaal Urquhartlaan 1
6861GE
Oosterbeek
Bekijk op de kaart
Door
Scarabee, stichting voor kunst en landschap
Gerelateerde agenda items
september
t/m 31 dec.
Tentoonstelling Het Netwerk
Tentoonstelling Het Netwerk

De nieuwe tentoonstelling Het Netwerk geeft een nieuwe kijk op de verzetsactiviteiten die rondom de Slag om Arnhem plaatsvonden.

Airborne Museum Hartenstein
 • Expositie
t/m 1 okt.
Tentoonstelling For Valour
Tentoonstelling For Valour

'For Valour' presenteert de hoogste Britse militaire onderscheidingen die naar aanleiding van Slag om Arnhem zijn uitgereikt voor het eerst gezamenlijk.

Airborne Museum Hartenstein
 • Expositie
t/m 31 okt.
Foto Ton Toemen
Erik Odijk in Kasteel Doorwerth

Erik Odijk is bekend geworden door zijn landschapstekeningen. Voor het project Een Zacht Geruis heeft hij in kasteel Doorwerth een muurtekening gemaakt.

Kasteel Doorwerth
 • Beeldende kunst
t/m 31 okt.
KunstExpo II

Drie kunstenaars tonen hun werk in de tuin. Op de opening vertellen de kunstenaars over hun werk en is er een muzikale omlijsting.

Tuin de Lage Oorsprong
 • Beeldende kunst
t/m 1 okt.
Afbeelding banier vGtO 'Though Poppies Grow' (2012)
10 jaar ArtBorne-projecten: 2009 -2018

In de Raadsgalerij van het gemeentehuis in Oosterbeek is een expositie over '10 jaar ArtBorne-projecten' te zien. Tien jaar 'monumenten voor één dag'.

Raadsgalerij Gemeentehuis Oosterbeek
 • Beeldende kunst
 • Expositie
t/m 1 okt.
Bob Mollema in Filmhuis Oosterbeek
Illustraties en ontwerpen van Bob Mollema

‘Ranzige’ en ‘delicate’ illustraties van Bob Mollema in Filmhuis Oosterbeek. Van 'maatschappelijke ongelijkheid tot onbeschaamd bloot in vreemde posities'.

Filmhuis Oosterbeek
 • Beeldende kunst
 • Expositie
t/m 3 nov.
poster
Expositie: Bram Groeneveld en Frans Klerkx

‘De Taal van stenen’. Tekeningen en schilderijen van Artez-student Bram Groeneveld. 'Een groot kind, veilig en warm reizend in een oneindige ijskoude wereld.'

Cultuur- & Ontmoetingscentrum Kreek
 • Beeldende kunst
 • Expositie