Lezing André Droogers - Hoe ga ik om met levensvragen?
Kieswijzer Levensbeschouwing

Hoe ga ik om met levensvragen? Heb ik een levensbeschouwing? Ben ik religieus? Atheïst? Ietsist? Nietsist? Orthodox? Vrijzinnig?
Deze vragen zijn tegenwoordig moeilijker te beantwoorden dan vroeger. Steeds minder mensen nemen deel aan georganiseerde vormen van levensbeschouwing. Het levensbeschouwelijk repertoire is tegelijk sterk gegroeid. Mensen zoeken hun eigen weg.

In zijn inleiding biedt André Droogers aan de hand van zijn boek 'Kieswijzer levensbeschouwing’ (2017, AUP), www.kieswijzerlevensbeschouwing.nl een wegwijzer door het zingevingslandschap. Allerlei alternatieven komen aan bod, zoals 'In de ban van God' en 'God in de ban', of 'Hiernumaals' en 'Hiernamaals'. Uiteindelijk wordt een reeks levensbeschouwelijke houdingen zichtbaar.

Voor wie al een zinvolle bestemming heeft gevonden, kan de lezing dienen als een spiegel: 'Zit ik nog steeds goed?’. Voor wie nog zoekende is of altijd al een zoeker was, kunnen boek en lezing dienen als een verse uitdaging voor eigen overwegingen.

André Droogers (1941) was hoogleraar culturele antropologie, in het bijzonder religieuze en symbolische antropologie, aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Zijn meest recente boek is ’Speltherapie voor verward Nederland: Omgaan met nationaliteit en diversiteit’ (2018, AUP).

Lezing
Wanneer
zo 27 okt. — 16:00 tot 17:30
Waar
Door
Activiteiten in de kerken in Oosterbeek
Gerelateerde agenda items