Lunchkring met schrijfster Miriam Guensberg
Miriam Guensberg

Van de Oosterbeekse schrijfster Miriam Guensberg, die al eerder bij ons te gast was, verschijnt dit voorjaar een nieuwe roman, 'Vrachtbrief'. Deze roman sluit in sfeer en thematiek aan bij haar vorige romans 'Poolse tranen' en 'Ooit'.
Het boek vertelt over een oldtimerverzamelaar met een bewogen levensgeschiedenis. Hij was als Poolse soldaat betrokken bij de bevrijding van Nederland en werkte in geheime dienst voor het Vaticaan. Hij had ook vele geliefden. Aan het eind van zijn leven spoort hij zijn onwettige nazaten op en schenkt elk een oldtimer, met een bewogen verhaal erbij. Op 14 juni komt Miriam Guensberg tijdens de lunchbijeenkomst voorlezen uit haar roman en gaat ze met ds. Peter Nissen in gesprek over het boek. Aanmelden uiterlijk woensdag 12 juni.

Een gezonde driegangenlunch in de grote consistorie achter de kerk, in combinatie met een inleiding die stof tot nadenken geeft: dat is de formule van de lunchbijeenkomsten. Kosten : € 10,- p.p. inclusief lunch voor leden en vrienden, voor anderen € 12,50. De lunches beginnen om 12 uur en duren in de regel tot 13.30 uur. U dient zich vooraf aan te melden, uiterlijk de woensdag vóór de bijeenkomst, bij Gerda Versteegen. Liefst per e-mail: gverstee@xs4all.nl, of telefonisch: 026-3336114.

Lezing
Literatuur
Wanneer
vr 14 jun. — 12:00 tot 13:30
Waar
Door
Activiteiten in de kerken in Oosterbeek
Gerelateerde agenda items
maart
19 16 21
logo
Poëzieavond: Het Park Binnen

Iedere derde dinsdag van de maand is er Poëziecafé in Kreek in samenwerking met Het Park Vertelt. Vanaf 20 uur. De deur is open om half acht. Met muziek!

Cultuur- & Ontmoetingscentrum Kreek
  • Literatuur
  • Muziek
22
Coornhert
Lunchkring over Coornhert

Dirck Volckertsz. Coornhert (1522-1590) geldt als een van de belangrijkste Nederlanders pleitbezorgers van verdraagzaamheid.

Remonstrantse Kerk
  • Lezing
24
Rosita Steenbeek
Lekenpreek schrijfster Rosita Steenbeek

In de dienst om 10 uur op zondag 24 maart 2019 verzorgt de bekende schrijfster Rosita Steenbeek een lekenpreek in de Remonstrantse Kerk.

Remonstrantse Kerk
  • Lezing
  • Muziek
24
Hoe groen is de vooruitgang
Hoe groen is de vooruitgang?

Lezing van en ontmoeting met prof. Jan Boersema, bioloog en milieukundige, die studie doet naar duurzaamheid, natuur, cultuur en religie in samenhang.

Vredebergkerk
  • Lezing
25 23 25
poster
Schrijfatelier

Als je maar lang genoeg zoekt, zijn er altijd wel woorden te vinden.
Maak het mee in het schrijfatelier!
Elke vierde dinsdag van de maand.

Cultuur- & Ontmoetingscentrum Kreek
  • Literatuur
27
Cornald Maas te gast in de Bibliotheek Oosterbeek (foto: Nico Kroon)
Boekenweek: Cornald Maas te gast in de Bibliotheek Oosterbeek

Ter gelegenheid van de Boekenweek is Cornald Maas te gast. Hij komt vertellen over zijn boek 'Ach, kind toch'

de Bibliotheek Oosterbeek / De Klipper
  • Literatuur
28
Passie
Met passie op weg naar Pasen III. Passiemuziek en –verhalen

We luisteren drie avonden naar passiemuziek en lezen de lijdensverhalen uit de Bijbel. Het is niet noodzakelijk alle drie avonden bij te wonen.

Remonstrantse Kerk
  • Lezing
  • Muziek