Met passie op weg naar Pasen II. Passiemuziek en –verhalen
Passie

De Matthäus-Passion van Johann Sebastian Bach blijft jong en oud ontroeren, ook mensen die weinig met het christelijk geloof hebben. Dat komt mede door de meesterlijke muziek, maar ook doordat het lijdensverhaal zo’n diepmenselijke trekken heeft. Veel herkennen wij in ons eigen leven: teleurstelling, eenzaamheid, beproeving, verraad, verdriet, maar ook overgave, troost en hoop. Het zijn gevoelens en ervaringen die ook in het televisiespektakel The Passion terugkeren.
Wij lezen en vergelijken de vier lijdensverhalen uit het Nieuwe Testament en luisteren we naar muzikale verbeeldingen van dat verhaal uit de lange westerse muziekgeschiedenis, van gregoriaans tot Arvo Pärt.
De bijeenkomsten worden geleid door Peter Nissen; hoogleraar Oecumenica Radboud Universiteit en remonstrants predikant in Oosterbeek.
Aanvang 20 uur tot 22 uur Entree bedraagt € 7,50 voor leden/vrienden van de gemeente en € 10 voor anderen. Aanmelden is niet nodig.

Lezing
Muziek
Wanneer
do 21 feb. — 20:00 tot 22:00
Waar
Door
Activiteiten in de kerken in Oosterbeek
Gerelateerde agenda items
februari
19 19 16 21
logo
Poëzieavond: Het Park Binnen

Iedere derde dinsdag van de maand is er Poëziecafé in Kreek in samenwerking met Het Park Vertelt. Vanaf 20 uur. De deur is open om half acht. Met muziek!

Cultuur- & Ontmoetingscentrum Kreek
 • Literatuur
 • Muziek
23 9 23 13 27 11 25
logo
Jamsessie/Open podium in Kreek

Elke tweede en vierde zaterdag van de maand voor amateurs, professionals en gevorderde muzikanten in Kreek in Oosterbeek. Luisteraars zijn ook van harte welkom

Cultuur- & Ontmoetingscentrum Kreek
 • Muziek
 • Workshop
23
Kier van Romheen met La Zona & LEF, 23 febr, Concertzaal Oosterbeek
Kier van Romheen met La Zona & LEF

De muziek raakt je hart, de woorden je hoofd.

EventTheater Concertzaal Oosterbeek
 • Muziek
23
Dirty Daddies in Doorwerth
The Dirty Daddies in Fletcher Hotel Doorwerth-Arnhem

Niet voor niets noemt Giel Beelen ze de beste coverband van Nederland! Vlammenwerpers, CO2-kanonnen en een hoog tempo aan hits van toen en nu!

Fletcher Hotel Arnhem Doorwerth
 • Dans
 • Muziek
23
Carmina Ludens
Hart dat luistert - muziektheater door Carmina Ludens

Muziektheater over aandacht, luisteren, mededogen. Kwaliteiten die hard nodig zijn in onze wereld. Vrouwelijke én mannelijke rolmodellen passeren de revue.

R.K. St. Bernulphuskerk
 • Muziek
 • Theater
24
Concert Vocaal Ensemble EVA met Das Töne tragen können…
Concert Vocaal Ensemble EVA met 'Das Töne tragen können…'

Vocaal ensemble EVA bestaat uit zes klassiek geschoolde, jonge zangeressen. Het ensemble richt zich in het bijzonder op het zingen van a capella-muziek.

EventTheater Concertzaal Oosterbeek
 • Muziek
24
Autonomie, dat klinkt goed
Autonomie, dat klinkt goed; vervolg op 'Kwaliteit van leven'

Hoe staat autonomie tot de behoefte aan relaties? Angeline van Doveren verkent deze vraag aan de hand van moderne klassieke muziek en uitvoerende musici.

Vredebergkerk
 • Lezing