Migratierecht: wenselijkheid en menselijkheid
Rodrigues

Immigratiestromen zijn van alle tijden en daar hoort bij dat het beleid vaak zal veranderen. Maar hoe gebeurt dat dan? Hoe werken maatschappelijke ontwikkelingen door in wetgeving? Waar is dit van afhankelijk en pakt dit in de praktijk altijd zo uit als wenselijk en menselijk is? Hoe waarborgen we humaniteit en medemenselijkheid?
Daar willen we vanmiddag met onze inleider en met elkaar over in gesprek.

Een jurist met een mensenrechtenhart’, zo omschrijft hoogleraar Immigratierecht Peter Rodrigues zichzelf. Na als jurist bij het Landelijk Bureau ter bestrijding van Rassendiscriminatie en de Anne Frank Stichting te hebben gewerkt, richt Rodrigues zich de afgelopen tien jaar op wetenschappelijke onderzoek aan de Universiteit Leiden. In zijn onderzoek valt de aandacht voor kwetsbare groepen op: van Roma tot statelozen of kinderen en hun positie in het vreemdelingenrecht.
Prof.dr.mr. P.R. (Peter) Rodrigues is hoogleraar Immigratierecht aan de Universiteit van Leiden. Rodrigues heeft veelvuldig gepubliceerd over migratie, staatloosheid, discriminatie op grond van ras en nationaliteit en gelijke behandeling. De positie van kinderen in het vreemdelingenrecht heeft zijn bijzonder belangstelling. Hij is actief als bestuurslid en redacteur van organisaties en tijdschriften die op migratierecht zijn toegespitst.
LET OP: Deze bijeenkomst wordt gehouden in de Remonstantse Kerk

Lezing
Wanneer
zo 26 jan. — 16:00 tot 17:30
Waar
Door
Activiteiten in de kerken in Oosterbeek
Gerelateerde agenda items