Odessa
Muziek, Evenement, Optreden

Jaren geleden spraken enkele buren uit het Montferlandse dorpje Zeddam met elkaar af, om voor de gezelligheid eens een avondje muziek te maken. Dat avondje muziek maken werd de eerste stap op weg naar Odessa. Er volgden vele gezellige avonden waarin steeds serieuzer werd geoefend en er tekende zich een eigen stijl af. Als naam voor het gezelschap werd Odessa gekozen, een beetje mondaine badplaats aan de Zwarte Zee, een plaats ook waar veel muziek van dit kwartet zijn oorsprong vindt. Onlangs heeft zich Emmie Hulsing bij het gezelscchap aangesloten wiens authentieke stemgeluid wonderwel past bij het repertoire.
Het repertoire van Odessa is in hoofdzaak afkomstig uit Oost Europa, De Balkan, met het grote aantal verschillende bevolkingsgroepen waaronder veel zigeuners. Voor de rondtrekkende bevolking was muziek een belangrijk middels om de ziel te verheffen uit de soms niet al te plezierige werkelijkheid. Ook bij het ontstaan van de klezmermuziek is de geschiedenis van het Joodse volk bepalend geweest. Veel klezmermuziek vindt zijn oorsprong in Oost Europa. Het repertoire van Odessa biedt veel afwisseling, van melancholieke ballades en opzwepende Balkan klanken tot Jiddishe lider, de gezongen en veelal in ghetto’s ontstane liederen.
Odessa bestaat uit: Pauline Duurland viool, fluit en zang; Ton Biesiot: accordeon, Marius Duurland: contrabas, gitaar en zang, Emmie Hulsing, zang.

Muziek
Wanneer
zo 15 jul. — 15:00 tot 17:00
Waar
Door
Tuin de Lage Oorsprong
Gerelateerde agenda items