Openstelling Oude Kerk Oosterbeek
Voorplein Oude Kerk

Wij zijn blij dat de Oude Kerk, Benedendorpsweg 134, vanaf 3 juni 2020 weer is geopend voor bezichtiging op woensdag-, donderdag- en zondagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur. Onze gidsen heten u van harte welkom. Het winkeltje blijft nog gesloten tot nader order. Een plattegrond en toelichting krijgt u bij de deur.

Eén van de oudste kerken van Nederland ligt op een schilderachtige locatie langs de uiterwaarden van de Nederrijn in Oosterbeek. De kerk is één van de locaties van de PKN Gemeente Oosterbeek - Wolfheze. Niet meer in gebruik voor de wekelijkse zondagdienst. In de Advents- en 40-dagentijd en in de Stille Week voor Pasen zijn er (vesper)diensten.
De Oude Kerk is een Rijksmonument, architectonisch interessant en heeft een belangrijke rol gespeeld tijdens de Slag om Arnhem in 1944. Voor de Airborne-veteranen en hun nazaten was en is de kerk een pelgrimsoord.

Vanwege corona-maatregelen mogen maximaal 10 mensen tegelijkertijd de Kerk betreden. De gidsen houden dit beleid strikt aan. Voor desinfectiemiddelen e.d. wordt gezorgd. Wij verzoeken u indien nodig zelf voor mondkapjes te zorgen. De toiletten kunnen nog niet gebruikt worden.

Expositie
Wanneer
t/m wo 30 sep. | 14:00 - 17:00 uur
Prijs
Waar
Door
Activiteiten in de kerken in Oosterbeek