Rinnooy Kan: De moraal van het verhaal
Rinnooy Kan - Bordjes duiken

“In de korte tijd die wij op aarde doorbrengen wordt er veel van ons verwacht. En zelfs in dit veilige land, in dit beschermde deel van de wereld waar allerlei vormen van kwaadaardigheid ons bespaard blijven, zijn er nog momenten te over dat zich een vork in de weg aftekent en dat we moeten kiezen. Kiezen tussen de omweg en het rechte pad. Kiezen tussen de andere kant opkijken of het onrecht onder ogen zien. Kiezen tussen spreken of zwijgen, tussen doen wat nodig is of achterwege laten wat riskant is.”

Het ontwikkelen en overdragen van kennis heeft hem van jongs af aan als ideaal voor ogen gestaan. Zijn jongste boek ‘Bordjes duiken’ is een elegante zoektocht naar wat de jaren in de wereld van de wetenschap, het bedrijfsleven, de politiek en de cultuur hem hebben opgeleverd. Geen afstandelijke analyse, maar een openhartig persoonlijk verslag. En zijn deze lessen ook herkenbaar voor ons en in ons eigen leven?
Alexander Rinnooy Kan (1949) was onder meer rector magnificus in Rotterdam, voorzitter van VNO-NCW en de SER en lid van de Raad van Bestuur van ING. Nu is hij hoogleraar aan de UvA; hij was tot 2019 Eerste Kamerlid voor D66.

Lezing
Wanneer
zo 29 sep. — 16:00 tot 17:30
Waar
Door
Activiteiten in de kerken in Oosterbeek
Gerelateerde agenda items