Rondleiding in de Oude Kerk
Oude Kerk te Oosterbeek

De Oude Kerk aan de Benedendorpsweg 134 in Oosterbeek is een ruim 1000 jaar oude vroeg Romaanse zaalkerk, gebouwd door monniken die in de 10de eeuw uit Duitsland de Rijn afvoeren met de opdracht een kerk te bouwen. Door de eeuwen heen heeft de kerk veel veranderingen ondergaan met natuurlijk de verwoesting in september 1944 als dieptepunt. De restauratie na de oorlog, toen geld en bouwmaterialen nog schaars waren, heeft een prachtige sobere zaalkerk (10de eeuw) met koor (12de eeuw) en toren (14de eeuw) opgeleverd.

Van 1 mei tot 1 oktober is de Oude Kerk op woensdag-, donderdag- en zondagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur te bezoeken. Er zijn gidsen aanwezig die veel te vertellen hebben en graag in de consistoriekamer korte films laten zien over de bijzondere geschiedenis van de kerk.
De Stichting Vrienden van de Oude Kerk Oosterbeek zorgt dat uw vrijwillige bijdrage ten goede komt van de instandhouding van de historische, religieuze, sociale en culturele waarde van de Oude Kerk voor Oosterbeek.

Daarnaast zijn er op de laatste zondag van de maand om 17.00 uur Taizé-vieringen (voor iedereen vrij toegankelijk) en ook 1 x per maand is er een muziekuitvoering onder de titel “Zin in zondag".

Expositie
Wanneer
t/m zo 29 sep. | 14:00 - 17:00 uur
Waar
Door
Activiteiten in de kerken in Oosterbeek