Ruysdael Kwartet gaat ‘op jacht’
Ruysdael Kwartet - foto Jeroen Gosse

Het Ruysdael Kwartet gaat 'op jacht' in Oosterbeek.

Het alom geprezen kwartet speelt werken met als thema 'De Jacht':
W.A. Mozart ‘Jagdquartett’
J. Widmann ‘Jagdquartett’
F. Schubert kwartet 'Der Tod und das Mädchen'.

Het Ruysdael Kwartet werd opgericht in 1996, toen alle leden studeerden aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Binnen enkele jaren wist het Ruysdael Kwartet zijn naam te vestigen in binnen- en buitenland en behoort het tot de Nederlandse top van de nieuwe lichting strijkkwartetten die zich de afgelopen jaren hebben onderscheiden in virtuositeit, hecht samenspel, originaliteit en muzikaliteit.

Het Ruysdael Kwartet speelt naast klassiek repertoire regelmatig werk van hedendaagse componisten. Composities werden en worden speciaal voor hen gecomponeerd, zoals ‘Aufgerichtet, untereinander’ door Eric Verbugt.
Het Ruysdael Kwartet heeft een aantal cd’s opgenomen waaronder de serie ‘Russian Generations’; deze opname is internationaal geprezen.

De pers schreef over hen: ,,Hier is een vriendenkring bezig. Wat door de één wordt opgemerkt, wordt door de ander tegengesproken of bevestigd, op een méér dan geraffineerde manier. Bijzonder is de dynamische verbeelding, de heldere verklanking. Een grote professionaliteit gaat samen met een bloeiende fantasie”.

Muziek
Wanneer
do 5 mrt. — 20:00 tot 22:00
Prijs
Waar
Door
Activiteiten in de kerken in Oosterbeek