Tentoonstelling ‘Koekkoek op bezoek’
Koekkoek

Museum Veluwezoom, het B.C. Koekkoek-Haus te Kleef en Geldersch Landschap & Kasteelen organiseren de tentoonstelling ‘Koekkoek op bezoek’.

Wilt u alléén de "Koekkoek op bezoek" tentoonstelling (3 zalen) bezoeken? Kom dan van dinsdag tot en met zondag tussen 10.45 - 11.45 uur en 16.00 - 17.00 uur. U kunt hiervoor apart een ticket boeken. Ook als u een Museumkaart heeft, dient u te reserveren voor een tijdslot.

De schilders van de Romantiek aan de Nederlandse en Duitse zijde van de Rijn, Waal en Maas trokken naar buiten om het eigen landschap te herontdekken. Barend Cornelis Koekkoek, door zijn tijdgenoten ‘Prins der landschapsschilders’ genoemd, zette bewust de stap naar de provincie om daar de natuur en de bijzonderheden van de uiterwaarden van de Rijn, de stuwwallen uit de ijstijd, de aangrenzende bossen en de kastelen op het doek vast te leggen. Koekkoek wilde de eigen omgeving ontdekken en het echte leven weergeven. De schoonheid lag voor de deur.

In 1834 verhuisde Koekkoek naar Kleef, een aantrekkelijke plek voor Nederlandse landschapsschilders om te werken. In zijn voormalige woonhuis is nu het B.C. Koekkoek-Haus gevestigd, een museum gespecialiseerd in onder andere Nederlandse landschapskunst uit de Romantiek. In verband met de tijdelijke sluiting van het Koekkoek-Haus vanwege renovatiewerkzaamheden zijn de hoogtepunten uit de collectie binnenkort te zien in Museum Veluwezoom met als kern B.C Koekkoek, zijn familie en zijn school der “Kleefse Romantiek”.

Er is ook werk te zien van zijn vader Johannes Hermanus Koekkoek,
broer Hermanus Koekkoek Sr, neef Willem Koekkoek en Nederlandse tijdgenoten, onder anderen Johannes Warnardus Bilders, Laurens Hanedoes en Cornelis Lieste.

Als Nederlander ging Barend Cornelis Koekkoek naar het buitenland, nu keert hij tijdelijk terug naar zijn vaderland.

Beeldende kunst
Wanneer
t/m zo 2 mei | 08:00 - 17:00 uur Tickets
Prijs
volwassenen
11,50
Museumkaart
Gratis
Kind t/m 18 jaar
5,00
Waar
Museum Veluwezoom, gevestigd in Kasteel Doorwerth.
Fonteinallee 2b
6865ND
Doorwerth
Bekijk op de kaart
Door
Museum Veluwezoom