Vertelvoorstelling "Een nieuw begin"
Een nieuw begin

Als de lente weer aanbreekt, loopt de natuur weer uit. Nieuw leven ontpopt zich, barst open. Wat in de wintertijd lag te waken, komt nu te voorschijn. Het nieuwe, frisse komt en ruikt je tegemoet, en is vol van beloften. Het lijkt eenvoudig maar niets is minder waar. Het nieuwe is nog kwetsbaar. Misschien moest er eerst een offer worden gebracht, moest er eerst iets sterven wil er nieuw leven mogelijk zijn. De groei kan in de natuur zijn maar juist ook in onszelf. Van oude verworvenheden moet afscheid genomen worden willen nieuwe inzichten kunnen groeien. Dat kan pijn doen. Dan pas kan van de nieuwe schoonheid genoten worden.
In deze voorstelling komen verschillende verhalen aan bod waarin deze aspecten verwoord zijn. Hoe vergaat het de graankorrel die in dorre aarde valt? Wat doet de soldaat als hij zijn vijand in beeld heeft maar eigenlijk moe is van het gevecht? En de Maïsmoeder, hoe geeft zij het leven door, hoe voedt zij haar kinderen?
Jan Tijssen en Edgar Nollen vertellen deze en andere verhalen, waarbij Jacqueline van Koolwijk de verhalen muzikaal begeleidt op keyboard en diverse snaarinstrumenten (o.a. gitaar, swaramandala, nada tarangini).

Algemene informatie: Vertellers Edgar Nollen en Jan Tijssen kennen elkaar van de Nationale Vertelschool waar zij een opleiding deden tot verhalen vertellen.
Jacqueline van Koolwijk is musicus en muziektherapeute, adviseert, begeleidt en inspireert mensen op het gebied van innerlijke groei vanuit haar eigen bedrijf Vrije Klanken.
Zij treden al enkele jaren samen op met het kerstvertelprogramma ‘Kerstverhalen wereldwijd’.

Muziek
Theater
Wanneer
zo 22 mrt. — 16:00 tot 17:30
Waar
Door
Activiteiten in de kerken in Oosterbeek
Gerelateerde agenda items