Wandel in de meivakantie in voetsporen van de geallieerden
Perimeter wandeling

Bij de Britse en Poolse luchtlandingen waren vanaf 17 september 1944 bij Wolfheze, Renkum, Ede en Driel ruim 11.000 man betrokken. Deze kregen al snel met zware Duitse tegenstand te maken die in kracht en hevigheid iedere dag toenam. De Britten verloren daardoor het initiatief. Na zware gevechten op 18 en 19 september lukte het niet om de ingesloten troepen van Luitenant-kolonel John Frost bij de brug in Arnhem te bereiken. Daartoe trokken de restanten van de eerste Airborne Divisie zich op 20 september terug in Oosterbeek waar de zogenoemde perimeter als verdedigingslinie werd ingericht.

Onze gids neemt je mee terug in de tijd en vertelt je onderweg wat de geallieerden tijdens hun missie ondervonden.

Voor wie
De perimeterwandeling is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar (die goed ter been zijn).

Wanneer
De wandeling met gids is op donderdag 3 mei en start om 14 uur vanaf het Airborne Museum en eindigt ook weer bij het museum.

Aanmelden
Aanmelden is verplicht in verband met het beperkte aantal plaatsen en kan via aanmelding@airbornemuseum.nl onder vermelding van ‘perimeterwandeling 3 mei’ en naam, telefoonnummer en aantal personen.

Kosten rondleiding
De kosten bedragen € 5 per persoon voor een twee uur durende wandeling. Dit kan op 3 mei voorafgaand aan de wandeling in het Airborne Museum worden afgerekend. De Museumkaart is niet geldig voor deze activiteit.

Lezing
Wanneer
vr 4 mei — 14:00 tot 16:00
Waar

Dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur

Door
Airborne Museum Hartenstein
Gerelateerde agenda items