Zachtaardige Tegendraadsheid van Hent van den Berg in Kreek
poster

Hent van den Berg exposeert tekeningen en objecten in Kreek van t/m 1 september.
Als je houdt van de magie van het alledaagse en het vanzelfsprekende, geen kunstenaar wilde worden maar het altijd al was en de eeuwige jeugd kunt vertolken, dan moet je haast wel Hent van den Berg zijn. Dan is de kroontjespen het te bespelen instrument en levert de notenboom die prachtige diepbruine inkt die elke tekening het eeuwige leven gunt. Zo zal je hand zich vanzelfsprekend en direct verbinden met het oog en de waarneming. De lijn die zo een eigen weg vindt en als een rode draad loopt door al zijn zoektochten en experimenten, is de lijn als de noodzakelijke verbinding tussen tekenen en getekend worden.

Zelf spreekt Hent over een speelse tegendraadsheid en doelt daarmee op het verweer tegen het leven dat hem heeft getekend. In zijn jeugd waren het de verschrikkingen van de oorlogsjaren en de periode direct daarna die zo het leven tekenden. Zijn vitaliteit is de sterke motor die hem hielp om het eigenzinnige en onafhankelijke leven te leiden dat hem past als een soepel maatpak. Sinds begin jaren zeventig bewoont Hent met veel plezier en liefde huis de Poel in Kesteren. Deze idyllische plek is een vrijplaats en klein paradijs nabij de uiterwaarden van de Neder-Rijn. Het werd een trefplaats waar de muzen feest vierden en er met diepe ernst voor het spel gekozen werd. Een tegenwicht tegen het klimaat waarin kunst tot hoogdravende en sacrale hoogte wordt verheven.

Beeldende kunst
Expositie
Wanneer
t/m za 1 sep. | 13:00 - 17:00 uur

Openingstijden:
Dinsdag t/m zaterdag: van 13:00 tot 17:00 uur
Zaterdagavond: van 20:00 tot 1:00 uur
Daarnaast is Kreek te bezoeken tijdens diverse activiteiten. Bekijk de agenda op de website. Kom gezellig een keer langs voor een drankje, een praatje of om de expositie te bekijken!

Waar
Cultuur- & Ontmoetingscentrum Kreek
Weverstraat 24
6862 DP
Oosterbeek
Bekijk op de kaart

Sfeervol centrum gelegen in het centrum van Oosterbeek. Parkeren dichtbij is meestal mogelijk. Bushaltes zijn dichtbij (halte Weverstraat)

Door
Cultuur- & Ontmoetingscentrum Kreek